ASPECTUL ANTIC AL MARMUREI ÎN LUME

ASPECTUL ANTIC AL MARMUREI ÎN LUME

Marmura masivă s-a folosit în construcții încă de la primele civilizații care au observat încă de acum mii de ani faptul că această piatră naturală are proprietăți deosebite care țin de rezistență și estetică. Prima structură realizată în întregime din marmură a fost consemnată în Egiptul antic, o cultură care a ridicat adevărate minuni arhitecturale și care a pus preț pe capabilitatea marmurei de a susține greutate și pe luciul pe care îl poate căpăta. Aceste proprietăți unice nu s-au schimbat cu nimic iar marmura a rămas la fel de populară și utilizată la scară largă în orice tip de structuri.

Marmura oferă frumusețe și aspect luxuriant în orice spațiu și este un material preferat atât pentru proprietarii de locuințe, cât și pentru constructorii din toate timpurile. Un exemplu celebru al măreției marmurei în ceea ce privește construcțiile este Taj Mahal-ul, edificiu construit între 1932 și 1953 de către Shah Jahan. Această faimoasă clădire a fost ridicată ca monument al soției întârziate a împăratului, Mumtaz Mahal. Exteriorul Tajului este făcut din marmură albă și netedă. Dacă doriți să reproduceți acest aspect de marmură curată, luați în considerare utilizarea cremei White Diamond.

Un alt exemplu de măreție al acestei pietre este reprezentat și de Palatul de Marmură este, un conac din Sankt Petersburg, Rusia. Acest palat este alcătuit din marmură roz care oferă senzația unică de armonie și căldură într-o zonă friguroasă. Marmura colorată reprezintă un aspect încântător orice proiect de construcții. Veți reuși să obțineți aspectul vechi și de bun gust alegând marmură cu tonuri subtile, cum ar fi portocaliu, bleau sau roz, cazuri în care sunt recomandate tipuri de marmură precum Breccia Damascatta sau Iceberg Blue.

Share post:

Leave A Comment

Your email is safe with us.