Informații despre Marmură

Informații despre Marmură

informatii marmura

Marmura este o roca metamorfica, compusa, in cea mai mare parte, din calcit – forma cristalina a carbonatului de calciu (CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Cele mai obisnuite culori pentru marmura sunt alb, cenusiu, gri, negru si rosu. Exceptie facand o parte din marmura verde, din punct de vedere comercial, termenul de Marmura poate fi atribuit oricarui calcar compact supus lustruirii, care include cea mai mare parte a marmurei colorate.

In tara noastra, calcarele cristaline sau marmurele se intalnesc in Muntii Fagarasului, in muntii Poiana Rusca si se exploateaza la Ruschita si Alun, in masivul Rodna se intalnesc marmurele albe, la Vascau – Moneasa (inchisa pentru moment), in Muntii Apuseni, marmure policrome.

Depozitul nostru va ofera o gama variata de marmura, autohtona si din import, dintre care amintim: Marmura Verde Antic venat , Marmura Roz Diana, Marmura Mugla, Marmura Ruschita Roz pal, Roz intens si Alba, Marmura Verde Jungla, Marmura Maron Jungla, Marmura Maron Emperador, Marmura Verde Guatemala, Marmura California, Marmura Indus Gold, Marmura Unico Light, Marmura Verde India.

Marmura este o roca metamorfica foarte densa, dura, cu granulatie fina, compusa in cea mai mare parte din calcit (forma cristalina a carbonatului de calciu, CaCO3) si obtinuta prin metamorfoza calcarului. Poate fi lustruita usor, cu rezultate spectaculoase.

Ea prezinta aspecte foarte diferite: de la alb la negru, ceea ce ofera suprafete perfect unicolore, dar si pana la verde sau rosu cu vine mari, albe, astfel existand numeroase colorituri discrete sau tari. De mii de ani marmura naturala a fost folosita in decorarea spatiilor interioare si exterioare. Foarte des utilizate au fost si sunt tipurile de marmura in diferite tonuri de bej, cautate pentru aspectul cald si primitor pe care-l degaja orice ambient decorat cu ele.

Marmura este folosita cu succes la orice tip de placare: interior sau exterior, orizontal sau vertical, precum si la realizarea obiectelor decorative: blaturi, mic mobilier, fete de seminee si altele. Este utilizata de regula in zone de trafic usor sau mediu, nu in zone de trafic intens.

Pentru o intretinere corecta si pentru a se evita patarea sau matuirea prematura a marmurei montate sunt recomandate tratamente de spalare cu detergenti speciali, impermeabilizare si/sau ceruire.

Utilitatea

Permite „personalizarea” spațiilor, atât în scop funcțional (prin produse ca: placaje pentru pardoseli, pereți, fațade. glafuri pentru ferestre, blaturi pentru mese, băi, bucătării, șeminee, balustrade, corpuri de iluminat, produse auxiliare precum mozaicul, praful și spărtura de marmură) cât și ornamental (prin produse unicat precum: măsuțe artizanale, fântâni arteziene, coloane, suporturi pentru flori, blaturi de șemineu, vaze flori, fructiere, servicii de birou, bomboniere, statuete sculptate, monumente funerare și istorice). Permite, de asemenea, încălzirea în pardoseală.

Disponibilitatea: Lastre și Placaje

Aprovizionarea

Pot fi furnizate cantități mari în termene scurte, astfel putându-ne adapta atât lucrărilor medii cât și mari.

În plus, se poate livra o gamă foarte largă de culori și nuanțe.

Unicitatea materialului si a produsului

Natura ne surprinde mereu cu unicitatea creațiilor sale, ca și structură, venatura și culoare, astfel încât, piatra naturală, poate întrece așteptările celor mai rafinate gusturi, prin realizarea unor produse unicat.

Caracteristicile tehnice generale:

 • Densitate aparentă medie: 2,7 t/m3 (+-10%)
 • Absorbția de apă: % 0,08 – 0.11
 • Rezistență la compresiune: 0,41 – 0.46 g/cm2
 • Rezistență la compresiune în stare uscată: 66 – 90 N/mm2
 • Rezistență la compresiune după 25 de cicluri îngheț-dezgheț: 56 – 80 N/mm2
 • Rezistență la șoc mecanic: 2,3 – 4.2 N/mm2
 • Se pot realiza bucați de max. 300 x 200 cm

Prelucrări standard:

 • lustruit
 • șlefuit
 • scapitat
 • buciardat
 • antichizat

Usor de montat:

Atat montajul pe baza de adezivi, cat si montajul pe baza de sapa pot fi folosite.

Ca si avantaje ale tehnologiei implementate, mentionam: calitatea lustruirii canturilor, realizarea dintr-o singura bucata a blaturilor, glafurilor, ceea ce inseamna si folosirea mai putina a chiturilor de rosturi si un plus de valoare esctetica.

La montarea treptelor, trebuie urmarita planeitatea suprafetei, egalizarea acestora din turnare, modul de imbinare a treptei cu contratreapta, executia elementelor dintr-una sau cat mai putine bucati.